Ebola stijgt in getallen

Overal wordt er over gepraat, overal staat het in kranten en overal wordt hier aandacht aan besteed. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld is het een veelbesproken onderwerp. Het virus heeft al van meer dan 10.000 mensen het leven geëist.

Op een forum vond ik een discussie over deze aangrijpende virus. Ebola is een ernstige virus dat zich snel kan verspreiden. Echter, als dit onderwerp besproken wordt, is het vaak een allemaal poespas en medelijden. Wat men nogal achterhoudt, is dat dit verspreid wordt door slechte hygiëne. Wat bekend is, is dat het virus zich verspreidt via voornamelijk slijm en bloed. Nu staat Afrika niet bekend om de schoonste huizen dus het is vanzelfsprekend dat daar het aantal sterfgevallen hoog ligt, te hoog.

Dan is mijn vraag, in plaats van genezen, wat een hele opgave zou zijn aangezien mensen daar zeer zwak zijn en het immuunsysteem niet bereid zijn om dit virus te ‘verslaan’, waarom wordt er geen voorlichting over hygiene gegeven, waardoor de angstige mensen in Afrika meer raad weten met dit probleem dat zich op continentale schaal plaatsvindt?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s