Het effect van Whatsapp

Tegenwoordig is het bijna niet meer weg te denken, de wereldwijde beroemde app ‘Whatsapp’. Gebruikers van deze app kunnen gratis (of eenmalig een klein bedrag betalen) gebruik maken om berichtjes te sturen naar mensen die deze service ook gebruiken. Heel handig, maar, hoe handig is het in werkelijkheid eigenlijk?

Wat ons de afgelopen tijd niet is ontgaan, zijn de blauwe vinkjes. Er is een groep tegen deze vinkjes en een groep die zich niet druk maakt om deze update. Maar, soms maakt de app meer kapot dan je lief is, ondanks dat je geen kwade bedoelingen hebt.

Scheidingen, stuklopende relaties en vele ruzies zijn vaak het gevolg van een whatsappgesprek. Wat is het probleem eigenlijk met deze app? Het antwoord is heel simpel; opvattingen. De manier hoe mensen iets opvatten ligt per persoon erg verschillend. Hoe iemand iets zegt, kan op whatsapp niet worden uitgedrukt. Smileys kunnen ook nog verkeerd worden geïnterpreteerd worden.

Een oplossing is zeer simpel. Gezellige gesprekken zijn uiteraard mogelijk op whatsapp, maar minderen zou geen overbodige luxe zijn. Het liefst bij simpele vragen houden zoals ‘hoelaat ben je thuis?’. Zo voorkom je veel ruzies. Hoe wel communiceren? Face to face!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s