Lekker asociaal

image

Hoe zou het zijn als je een week geen internet zou hebben? Zou je afkickverschijnselen krijgen? Zou je platgebeld worden door vrienden en familie? Om hier antwoord op te geven, heb ik zelf een experiment gedaan. Nou ja, uiteindelijk was het een experiment geworden. Mijn intentie had het niet.

Het was woensdagavond toen ik bedacht dat mensen het maar zonder mij moesten doen. Daarnaast wilde ik mezelf rust geven en dus even lekker asociaal wezen. We zijn nu bijna een week verder. Is het gelukt? Ja. Maar het heeft niet de gewenste effecten gehad.

Wil je het effectief doen? Doe internet helemaal uit en laat het vooral uit. Mijn eerste fout was dit namelijk. Ik heb mijn internet aangehouden wat helaas niet succesvol resulteerde. Ik zag boven in mijn scherm; 16 berichten in 5 gesprekken. Zoals eigenlijk wel bekend is raak je dan nieuwsgierig. Probeer dan maar eens niet te kijken.

Gelukkig voor mij werkte mijn zelfdiscipline goed mee en heb ik die bewuste knop niet aangeraakt. Wel heb ik stiekem wat op Facebook bekeken waar ik in getagd was.

Hoe reageerde de mensen uit mijn omgeving erop? Tja, soms moet je een leugentje verzinnen. Zo belde een familielid mij op; ‘waarom bekijk je mijn Whatsapp berichten niet?’ Als leugentje heb ik de examens gebruikt. Als ik na 2 dagen mijn experiment wilde verpesten, moest ik vooral Whatsapp openen. Verdere reacties had ik niet gehad. Niemand belde, niemande emailde, niemand Facebookte, niemand zocht in elk geval ergens anders contact. Blijkbaar is offline gaan toch iets wat men accepteert.

Hoe reageerde men na afloop? Ik zal in elk geval verklappen dat dit experiment niet aan te raden is. Ik heb behoorlijk wat vriendschappen stukgemaakt met dit proefje. Zij waren aardig pissig en desondanks dat het over het algemeen niet gezegd was, was het in het gedrag absoluut af te lezen.

Minderen is een oplossing maar blijf niet dagen weg. Bekijk bijvoorbeeld elke avond even of er wat gestuurd is.

Advertenties

2 gedachtes over “Lekker asociaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s