10 manieren voor een gelukkig gevoel

Hey lieve lezers!

Zoals beloofd zou ik een informatief artikel schrijven. En na even dubben wat ik zou doen, aangezien ik zat te twijfelen of het een review zou worden of niet. Maar, daar is onlangs al eentje van verschenen dus ik wilde écht informatief doen. Vandaar dat ik me bedacht, waarom niet praten over geluk? Want, geluk is iets wat men altijd wil hebben. Maar geluk heeft te maken met je gevoel. Als jij je vrolijk voelt, voel je je gelukkig. Dipjes zijn normaal, niet erg. Daar kun je jezelf doorheen slepen.

Smile!
Wat helpt, is lachen, maar lachen komt uiteraard voort uit andere zaken. Maar het heeft ook een lachende werking. Ga een minuut lang je lach tonen. Dit kan een goede werking hebben op je lichaam.

Geniet van de kleine dingen
Mensen zeggen: Geld maakt niet gelukkig. Daar ben ik het niet volledig mee eens. Een gevoel van ‘alles op een rij hebben’ heeft een gelukkig makend gevoel. Als je schulden hebt, heeft dat geen fijne werking. En toch maken grote dingen je niet per se gelukkig. Ook de kleine dingen in het leven kunnen je een geluksgevoel geven. Dieren om je heen, mensen die om je heen lopen. Het feit dat je bestaat kan al een gevoel van geluk geven.

Blijf actief
Zorg dat je dingen blijft doen. Als je stopt met het doen van dingen, zoals afspreken met vrienden, af en toe fietsen dan kun je je wat minder fijn voelen. Door jezelf actief te houden, zorg je dat je je hoofd ook eens leegt.

Het weer
Iets waar mensen eigenlijk altijd over klagen is het weer. Té warm, te koud, te regenachtig, te droog, bewolkt, onweer…altijd is er wel wat te klagen. Maar, als er iets onvoorspelbaar is en iets is waar wij als mens géén invloed op hebben, dan is dat het weer wel. Eigenlijk zou je ook andersom naar het weer kunnen kijken. Wat het weer allemaal kan. Wat wolken kunnen. Soms is het magisch. Soms moet je je aanpassen tot iets, wat sommige mensen niet graag willen. Heb je een picknick gepland maar het regent? Wees creatief, er zijn genoeg hutjes, boompjes etc. Is het warm? Zet een bak met koud water neer en leg je voeten erin. Soms moet je ervan genieten in plaats van klagen.

Verleden
Iets waar heel veel mensen mee blijven zitten, is het verleden. Gisteren gevallen en je knie ligt nu open? Had ik die stoel daar maar niet neergezet. Nee, dat werkt niet. Het belangrijkste is dat je het verleden niet kunt wijzigen. Ja, als die stoel er niet was geweest, was er niks geweest, maar het is gebeurd, niks aan te veranderen. Denk aan de toekomst.

Natuur
Iets wat je compleet tot rust brengt is de natuur. De frisse geuren van bomen en struiken, de vogels en de ruimte. Dat kan je volledig tot rust brengen. Dat geeft je een gevoel van geluk. Al het mooie dat de wereld je kunt geven.

Vrienden en familie
Wat je vrienden en familie je wel niet kunnen bieden. Een luisterend oor al je even er doorheen zit, maar ook veel plezier en leuke tijden. Ze helpen je door alles heen. Mensen om je heen maakt een mens gelukkig. Mensen geven om je, mensen vinden je aardig en mensen vinden het fijn dat jij bij hen bent. Is dat niet geluk?

Verzorging
Verzorging is ook heel belangrijk. Als jij je klaar maakt en je bent klaar, krijgen mensen over het algemeen een gelukkig gevoel van binnen. Klaar om de dag door te komen of klaar om de dag goed af te sluiten.

Gebruik je tijd nuttig
Blijf niet hangen, stel niet uit, gebruik je tijd nuttig zodat je, als je tijd over hebt, je het elders voor kunt gebruiken. Je gevoel maakt je gelukkig als je je dag nuttig hebt gebruikt.

Delen
Absoluut belangrijk in dit, is het delen van jouw geluk. Als jij gelukkig bent en dit deelt, dan maakt jij je omgeving ook weer gelukkig. Dit staat in contact met elkaar.

Ik hoop dat jullie het interessant vinden en laat mij weten wat jij ervan vindt!

Liefs,
Nayomie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s