10 tips voor plannen

Heyhoi!

Als je denkt dat je de enige bent die plannen maar een ramp vindt, dan ga ik je uit je nachtmerrie halen. Heel veel mensen vinden plannen lastig. Scholieren, studenten en zelfs mensen die al aan hun baan begonnen zijn vinden plannen soms nog lastig. Soms heb je periodes waarin je plotseling zoveel moet doen. Daarnaast heb je wellicht een bijbaantje of sport je een aantal keer per week. Om je taken uit te voeren en toch nog je hobby’s te kunnen doen, is plannen heel erg belangrijk. Daarnaast, om goed te presteren is het absoluut handig.

Overal waar je komt is plannen handig en daarom heb ik 10 tips voor plannen.

1. Agenda
Schaf een agenda aan. Voor het plannen is het ongelooflijk slim om een overzicht te hebben voor wat je wanneer af moet hebben zodat je vanaf daar goed kunt inplannen

2. Overzicht
Maak een lijst met de taken die je moet doen. Dus niet: huis opruimen, maar deel het op in delen; keuken opruimen, woonkamer stoffen etc etc.

3. Realistisch
Wees realistisch in je planning. Plan dus niet in hetgeen wat je graag zou willen maar plan wat haalbaar is. Ben je bijvoorbeeld werkelijk van plan om 6 uur een half boekje voor Engels te leren.

4. Pauzes
Zorg dat je in je planning ook pauzes plant. Dat maakt je overzicht duidelijk waardoor je niet op momenten dat je geen zin meer hebt, je taken niet meer uitvoert.

5. Ruimte
Sta toe dat je niet de hele dag volplant. Zorg namelijk voor ontspanning en mocht een taak niet lukken, kun je het gemakkelijk naar de volgende dag schuiven zonder dat je planning in de war raakt.

6. Kleuren
Maak gebruik van kleuren. Geef bijvoorbeeld slapen een grijze kleur, sport een oranje kleur etc etc. Zo krijg je een mooi overzicht en verschil in taken.

7. Plan terug
Kijk in je agenda op welke dagen wat af moet hebben. Zo kun je het makkelijk indelen. Uiteindelijk plan je dan terug.

8. Anderen
Laat anderen van je planning weten zodat zij jouw planning niet in de war schoppen. Niets is zo vervelend als dat je net die ene pagina woordjes niet hebt kunnen leren omdat jij de hond moest uitlaten.

9. Afstrepen
Het leukste gedeelte van plannen is het afstrepen. Heb je iets klaar? Zet er een dikke streep doorheen, kras het door, wat je maar wilt. Als het maar duidelijk is dat je het gedaan hebt. Dat geeft je een gevoel van voldoening.

10. Doorgaan
Het moeilijkste aan plannen is on je aan je planning te houden. Maar, als je alles af wilt hebben en tijd voor plezier wilt houden, ia dat wel erg belangrijk. Zorg er dus voor dat je niet belachelijk veel plant want dan zakt de motivatie je in de schoenen.
En natuurlijk blijven doorgaan met plannen.

Dit waren alweer 10 tips om te plannen. Ik hoop dat jullie het interessant vonden en laat in een reactie weten wat jullie kwaliteiten qua plannen zijn.

Liefs,
Nayomie

Advertenties

5 gedachtes over “10 tips voor plannen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s