Hoe belangrijk is vriendschap?

Heyhoi!

Vandaag wilde ik even een serieuzer aansnijden, namelijk hoe belangrijk vriendschap is. Is vriendschap belangrijk? Waarvoor heb je het überhaupt nodig? Heeft het een functie? Op al deze vragen is slechts één antwoord: Ja.


Er is natuurlijk ook een aanleiding om dit te schrijven. Je leven lang blijf je je bezig houden met vrienden. Soms gaan ze weg, daarna krijg je weer nieuwe vrienden. Ze hebben absoluut een functie. Meer dan je misschien zou denken.

Vrienden heb je nodig. Vrienden geven je (onbewust) een gelukkig gevoel. Het gevoel dat je deel uitmaakt van een groep.  Je bent niet raar, mensen accepteren zoals je bent, je hoort erbij. Dat gevoel is gewoon zo machtig dat je er soms niet bij stil staat. En soms moet je daar gewoon wel eens bij stil staan, dat er mensen zijn die je accepteren.

Daarnaast luisteren vrienden. Als het echte vrienden zijn, luisteren ze naar je als je ze nodig hebt. Zit je met een probleem die je liever niet met je ouders bespreekt, of nog niet wilt bespreken, dan kun je bij je vrienden terecht. Soms moet je je hart gewoon luchten want je kunt niet blijven hangen met iets wat je moet bespreken.

Op dit moment kijk ik toevallig een YouTube video waarop een jongen verdrietig is bij British Got Talent en getroost wordt door de twee mensen aan de zijkant die het programma inleiden. Het zijn dan geen vrienden maar ik zie wel warmte die zij geven en hoop voor die mensen als het even tegenzit. Heb je tranen? Ga naar je vrienden en laat ze drogen door hen. Laat ze je moed inspreken en laat je veilig voelen.

Vrienden maken je aan het lachen. Lachen is ook enorm gezond! En lachen is voor iedereen gezond. Het maakt een soort stofje aan waardoor je je een gelukkig gevoel krijgt. Een fijn gevoel en dat is voor iedereen, ook al denk je soms dat dat niet voor jou bestemd is.

Daarnaast geven vrienden je zelfvertrouwen. Zoals ik eerder benoemd had, je hebt het gevoel dat je ergens bij hoort. Dat geeft je ook weer zelfvertrouwen.

Ik denk het belangrijkste van alles is dat je het zelf moet toelaten. Tuurlijk, soms ga je op je bek met vrienden. Vrienden die je flink laten balen, je flinkt door de stront heen halen, maar niet iedereen is zo. Er zijn ook mensen die je écht als vriend willen en je niet kwetsen. Niet iedereen is slecht. Er zijn hele lieve mensen op deze planeet.

En natuurlijk ook nog een stukje voor vrienden voor vrienden. Sta klaar voor je vriend. Bied een luisterend oor aan. Ondanks dat je het soms niet door hebt, sommigen hebben echt behoefte aan een luisterend oor. Iedereen heeft wel eens een struggle maar durven er niet voor uit te komen. Vraag eens af en toe hoe het gaat. Bespreek het niet in een groep(swhatsapp) want mensen vinden het vaak lastig om iets te bespreken in een groep(swhatsapp). Benader deze persoon persoonlijk. Merk jij iets vreemds aan diegene? Vraag hierom. De eerste keer zullen ze zeggen ‘het gaat goed’ maar dat is niet altijd het geval. Vraag dus hoe het écht gaat. En heel belangrijk. Respecteer de privacy. Want het is zo belangrijk dat iemand je kunt vertrouwen. Vertrouwen is zo belangrijk en ik vind dat iedere vriendschap dit moet hebben.

Ik hoop dat jullie wat met deze boodschap konden en ik ben benieuwd. Hoe klaar staan jullie voor je vrienden?

Xx. Nayomie

Advertenties

Een gedachte over “Hoe belangrijk is vriendschap?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s