Tips voor een succesvol schooljaar

Hey allemaal! Het loopt deze week qua posts een beetje vreemd dus de verwachting is dat vrijdag en zaterdag geen posts online komen.

Anyways, het leek me leuk voor de scholieren en studenten onder ons om eens wat tips te geven waardoor jij je jaar hopelijk met mooie resultaten kan halen. Tips zijn denk ik erg vanzelfsprekend maar ik kan niet vaak genoeg vertellen hoe belangrijk het is.

Dus…volgens mij is iedereen nu wel begonnen met school of de studie dus lets gooo!

Huiswerk
Het is zeer belangrijk om je huiswerk te maken. Hiermee oefen je de vaardigheden die je in de les behandeld hebt. Daarnaast biedt het jou voordelen doordat je weet welk niveau er gevraagd wordt op de toets. Plus dat je dan geen boze leraar hebt. Win win win situatie dus!

Samenvatten
Vat de stof samen die je behandeld hebt. Hiermee sla je nog een extra keer je leerstof op en onthoud je het dus beter. Daarnaast, als je een toets wilt voorbereiden is het dus handig om je samenvatting weer eens uit het stof te vissen.

Aantekeningen maken
Het is uitermate belangrijk om aantekeningen te maken tijdens de les. Als je blijft staren, neem je niks op, of althans, vrij weinig dus als jij jezelf actief houdt door aantekeningen te maken die in de les besproken worden, onthou je het beter. Daarnaast bespreken leraren wel eens wat, wat niet in het boek staat. Het zou vervelend zijn als je daarop geen punten haalt voor je toets.

Herhalen
Het is erg belangrijk om te herhalen wat je geleerd hebt. Ooit heb ik ergens gehoord dat je 7x moet herhalen om iets goed te onthouden. Als je het vaker herhaalt, blijft het beter in je hoofd zitten. En het werkt, want ik kan nu nog dingen opnoemen die ik 6 jaar geleden in de klas te horen heb gekregen. Zie het als schrijven en lezen, je moet er handigheid in krijgen maar dan zit het er uiteindelijk wel in.

Plannen
Wat ook belangrijk is, is om goed te plannen. Hier lees je meer tips voor plannen. https://motosu.wordpress.com/2015/08/17/10-tips-voor-plannen/
Waarom het belangrijk is, is om toch zo je taken te doen, zonder dat je achterloopt. Dat is toch ook fijn?

Sport
Het is niet direct een tip voor je schooljaar, maar indirect zeker. Sport, het is namelijk erg belangrijk om je lichaam fit te houden. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt leren en je lichaam gezond houdt. Je prestaties zullen vaak ook goed worden.

Niet achter lopen
Een ding wat je niet moet doen is achterlopen, dat is namelijk niet goed. Daarmee moet je veel inhalen en zodra je achterloopt is het soms maar lastig bijbenen. Dus, blijf bij! 🙂

Toekomst
Zie school niet als een must maar als een investering in je toekomst. Later kun jij een beroep uitoefenen die je graag wilt doordat jij jezelf aan het werk zet.

So, keep up your work en werk voor jezelf! Yay!

Xx Nayomie

Advertenties

2 gedachtes over “Tips voor een succesvol schooljaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s